Over ons

Wij zijn Zuidoost City

Het multiculturele en kosmopolitische Amsterdam Zuidoost met haar 85.000 inwoners, 180 culturen en haar internationale ondernemersklimaat met ruim 7000 bedrijven is dé groeiparel van Amsterdam. Het groene stadsdeel is uitstekend bereikbaar, betaalbaar en er is ruimte voor verdere groei om te ondernemen en te wonen. Maar het stadsdeel kent ook sociale en economische problemen en problemen van veiligheid die opgelost moeten worden.

Met de gemeente Amsterdam, investeerders en projectontwikkelaars worden de komende 20 jaar 40.000 nieuwe woningen in onder andere het Amstel III gebied en De Nieuwe Kern gerealiseerd. Dit betekent vrijwel een verdubbeling van het aantal inwoners. Parallel aan deze groei zal ook een forse toename gerealiseerd worden van het aantal bedrijven en banen. Amsterdam Zuidoost staat op het punt van een grote groeispurt.

Die groeispurt vraagt om samenwerking tussen alle stakeholders (publiek en privaat) om Amsterdam Zuidoost samen beter, sterker en mooier te maken.

De organisaties Zuidoostpartners, VAZO en ZO!City zijn daarom gefuseerd tot Zuidoost City. Deze fusie is vanaf 1 januari 2021 een feit. Het jaar 2021 is een bouwjaar voor de nieuwe organisatie.