Start bouw 217 sociale woningen in Amstel III

Dinsdag 11 mei startte de bouw van 233 woningen aan Paasheuvelweg 17 bij station Holendrecht. Het leegstaande kantoorgebouw wordt verbouwd en uitgebreid met een nieuwe woontoren van 18 bouwlagen.

Het oude kantoorpand aan de Paasheuvelweg 17 wordt een woongebouw dat in verbinding staat met de nieuwe woontoren. Er komen in totaal 233 woningen waarvan 217 in het sociale segment, kantoren en gemeenschappelijke voorzieningen zoals wasmachines, dakterras, parkeergelegenheid en horeca.

Woningen

De 233 woningen zijn grotendeels bestemd voor verhuur in de sociale sector, er zijn ookl 16 grotere appartementen in het middeldure huursegment. In de eerste 5 jaar zijn er ook 22 appartementen beschikbaar voor statushouders. Op de begane grond komt ruimte voor een horecagelegenheid en een commerciƫle voorziening. Eind 2022 nemen de eerste huurders er hun intrek.

Paasheuvelweggebied

Het Paasheuvelweggebied ligt in het zuidelijk deel van Amstel III bij station Holendrecht. Hier komt een woonstad met lagere gebouwen tot 60 meter, een dorps karakter met openbare pleinen en buurtparken die met elkaar verbonden zijn door groene wandel- en fietsroutes.

Meer informatie:

https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/ https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/deelproject-amstel3/transformatie-paasheuvelweggebied/