Word donateur van het leerorkest

Speciaal voor het Leerorkest is een gloednieuw model harp ontworpen. Een gewone harp is mooi, maar ook erg zwaar en duur. Het innovatieve model is een zelfbouwpakket, een soort Ikea-harp, en daarmee heel betaalbaar. 

De droom van een goedkopere harp leefde al een tijdje bij Marco de Souza, oprichter en directeur van het Leerorkest. Op initiatief van de beroemde harpist Remy van Kesteren, tevens huisvriend van het Leerorkest, kwam er contact met Joris Beets, harpist én internationaal bekroond ontwerper. Het resultaat: een fantastische hippe harp die een heel nieuwe dimensie geeft aan het harp leren spelen.

Een hippe én betaalbare harp

Bij de kinderen van het Leerorkest was de harp altijd al een populair instrument. De vorm is aantrekkelijk, de snaren uitnodigend en het klinkt meteen mooi. Maar de traditionele harp is ook kostbaar, waardoor het aanbod voor kinderen noodgedwongen beperkt is. Het nieuwe model harp is een bouwpakket dat door de vrijwilligers van het Leerorkest zelf in elkaar gezet kan worden. Het ontwerp van Joris Beets kost een kwart van het traditionele instrument en gaat zó mee naar huis in een draagtas. Het is bovendien een hippe harp, die elektronisch versterkt kan worden. 

Het leerorkest droomt nu van 300 harpen waarop kinderen in heel Nederland kunnen leren spelen. Na het lanceren van de crowdfundingactie ontving het Leerorkest al veel donaties: de eerste 55 van de 300 harpen zijn binnen!

Leuke tegenprestaties voor donateurs

Donateurs kunnen ludieke en mooie tegenprestaties tegemoet zien en elke donateur vanaf € 25 maakt kans op een Huiskamerconcert van Remy van Kesteren! Als tegenprestaties zijn er ook theaterkaarten of een persoonlijke harpserenade. Voor bedrijven zijn er workshops harp spelen of een concert. Ook kan de (bedrijfs)naam op de harp vermeld worden, alsmede in het harpatelier zelf. Deze week verschijnt er nog meer aandacht in de media voor de nieuwe harp, waaronder in De Volkskrant, in het FD en in Management Scope. 

Presentatie op harpfestival

De kinderen van het Leerorkest presenteren de harp officieel aanstaande zondag 16 mei tijdens het (online) Dutch Harp Festival, samen met topharpist Remy van Kesteren. Dan maken we ook de eerste tussenstand op van de inzamelactie. De droom van een goedkopere harp leefde al een tijdje bij Marco de Souza, oprichter en directeur van het Leerorkest. Via de beroemde harpist Remy van Kesteren, tevens huisvriend van het Leerorkest, kwam er contact met Joris Beets, ook harpist én internationaal bekroond ontwerper. Het resultaat is een fantastische hippe harp die een heel nieuwe dimensie zal geven aan het harp leren spelen. 

Helpt u mee aan een vliegende start voor onze actie? Bekijk de nieuwe harp op www.leerorkest.nl/300harpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *