Er wordt gewerkt aan de Geinbrug

Van 3 tot en met 14 mei wordt aan de Geinbrug N236 gewerkt om de verkeersveiligheid van voetgangers, fietsers en ruiters te verbeteren. De brug is dan ook dicht in die periode in de avond en nacht tussen 19.00 en 05.00 uur.

Het volgende wordt gedaan: er wordt een ondersteunend verkeerslicht bij de oversteek Provincialeweg/Gein-Zuid aangebracht, 30/60 kilometer per uur borden op gemeentegrens zone op Gein-Zuid verplaatst, er wordt een rode slijtlaag op de fietsoversteek bij Gein-Noord en Gein-Zuid aangebracht, de ruiteropstelplaats ter plaatse van de oversteek voor ruiters ter hoogte van Gein-Zuid, krijgt hoge drukknop voor het verkeerslicht, het voetpad bij de oversteek Provincialeweg/Gein-Noord wordt verbreed, de rateltikker voor slechtzienden bij de voetgangersoversteek Gein-Noord wordt verplaatst en er worden bij de bushaltes blinde geleidelijnen aangebracht.

Om-en-om-regeling

Tijdens de werkzaamheden wordt een zogenaamde ‘om-en-om regeling’ toegepast met verkeersregelaars, waarbij afwisselend 1 rijbaan wordt afgesloten. Hierdoor hoeft het verkeer niet om te rijden. Bij enkele werkzaamheden is het niet mogelijk om verkeer over deze weggedeeltes te laten rijden. Daarom wordt het verkeer op maandag 10 en dinsdag 11 mei tussen 19.00 en 05.00 uur op Gein-Noord en Gein-Zuid omgeleid. De Provincialeweg blijft wel open. Als deze werkzaamheden niet op tijd afgerond zijn, gebeurt dit alsnog op de reserve dagen 17 en 18 mei.

De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden met het meeste geluid voor 23.00 uur uit te voeren.

Voor vragen kan worden gemaild met:  PNHGV@volkerinfra.nl of met de omgevingsmanager Renie Ralduin gebeld via: 06 5150 3447.