Franklin Bhagwanpersad Kishna Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maar liefst 35 jaar lang zette Frank Kishna uit Zuidoost zich in om de rijke en eeuwenoude Hindoestaans-Indiase cultuur onder de aandacht te brengen in Nederland. Dat deed hij met tomeloze inzet, betaald en vrijwillig, en op allerlei verschillende manieren. Het leverde hem een het Lid in de Orde van Oranje-Nassau op.

Zo maakte Frank in de jaren 80 radioprogramma’s voor de Nederlands Hindoestaanse gemeenschap en richtte hij de stichting Naya Kadam op. Talentvolle en kansarme kinderen konden daar Indiase dans en muziek leren.

Ook stond hij aan de wieg van de stichting Saraswati Art en later ook de Saraswati Uitgeverij, waar hij met zijn team meer dan 32 boeken in het Nederlands uitgaf.

Samen met 36 andere Amsterdammers ontving hij deKoninklijke onderscheiding van burgemeester Halsema.