Nieuwe Stadsbuurt Spot komt van de grond

De kantoren aan de Hogehilweg zijn gesloopt. Op deze plek wordt SPOT gebouwd, een nieuwe stadsbuurt met 1100 woningen. Het trillen van damwanden is al begonnen en duurt ongeveer vier weken. Daarna gaan de heipalen de grond in. Rond de zomervakantie is het heiwerk klaar.

Het trillen van damwanden in de grond is in de omgeving goed te horen zijn. Tijdens de werkzaamheden voert de aannemer metingen uit om te monitoren of het geluid en de trillingen binnen de gestelde eisen blijft. De werkzaamheden zijn op doordeweekse dagen van 7.00 uur tot 19.00 uur. Het aanbrengen van de heipalen gebeurt trillingvrij en geluidsarm.

Niet bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden is het voetpad aan de kant van het project langs de Molenwetering niet bereikbaar. Voetgangers lopen dan via de andere kant van de Molenwetering. De omleiding geeft de aannemer aan met gele borden. Tijdens de werkzaamheden is een verkeersregelaar langs de Hogehilweg aanwezig die de voetgangers veilig langs de werkzaamheden begeleidt. Op het moment dat de damwandplanken en heipalen in de stelling worden gehesen, zet de verkeersregelaar het voetpad voor een kort moment af. Als de damwanden en heipalen in de stelling staan, kunnen voetgangers weer doorlopen.

Vragen

Vragen over de bouwwerkzaamheden voor SPOT kunnen gesteld aan Pleijsier Bouw Genemuiden via service@pleijsierbouw.nl of 038 385 4505. Voor vragen over SPOT met projectmanagers Nicole Pruszner en Mahabir Archena via amstel3@amsterdam.nl. Zie ook: SPOT: nieuwe buurt aan de Hogehilweg.