Basisschool de Schakel krijgt een nieuw plein

De openbare ruimte bij basisschool De Schakel in Venserpolder wordt opgeknapt. Het plein bestaat nu nog vooral uit steen en er is weinig groen. Leerlingen van de school en buurtbewoners hebben meegedacht over wat er op het nieuwe plein moet komen. Het definitieve ontwerp voor het plein is nu af. In deze video is te zien hoe het nieuwe plein eruit komt te zien.

Het schoolplein wordt groener en er komt een apart sportveld en een klimtoestel. De dansboog krijgt een nieuwe plek in de buurt. Daarvoor in de plaats komt er eenĀ TikTok-wall, waar kinderen samen filmpjes kunnen opnemen. Ook komen er plekken waar even tot rust kan worden gekomen en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. In de zomervakantie gaat de verandering plaatsvinden, zodat de leerlingen in het nieuwe schooljaar een nieuw plein hebben.

Het grijze elektriciteitshuisje ziet er nu nog saai uit, maar krijgt een nieuwe aankleding, bijvoorbeeld een mooie beschildering of een groene muur van planten. In april kunnen buurtbewoners en de school stemmen op het beste idee.

Voor meer informatie en vragen: Coen Pennings c.pennings@amsterdam.nl.