Grote veranderingen in Paasheuvelweggebied

Het Paasheuvelweggebied bij station Holendrecht is enorm veranderd. De leegstaande kantoren maakten plaats voor een bruisende buurt met 2.500 nieuwe bewoners, een supermarkt Jumbo City, bar-restaurant Miss Scarlett, een sportpark langs het spoor, en een opgefrist stationsplein met onderdoorgangen.

Op de plek van het voormalige Holendrecht Centre is nu de bruisende campus OurDomain Amsterdam South East met in totaal 1.559 woningen verspreid over drie woontorens. OurDomain heeft een groot aantal gedeelde voorzieningen die volledig zijn afgestemd op de leefstijl en behoeftes van de bewoners: filmzaal, muziekruimte, wasserette, gameroom, lounges, werk/studieplekken, bar-restaurant, supermarkt, elektrische deelauto’s en ondergrondse parkeervoorziening. Tussen de woontorens ligt een riante binnentuin van 18.000 vierkante meter voor de hele buurt. Midden mei is de volledige campus klaar.

Speelplek

Langs het spoor kan er nu volop gesport worden: basket, tafeltennis, jeu-de-boules of fitness. Ook is er een speelplek voor kinderen en een nieuwe fietsverbinding naar Abcoude. Na de ondertunneling van de A9 is er ook een fietsverbinding naar Amsterdam centrum. Het gras is ingezaaid en kleurt straks helemaal groen. Volgende maand is het sportpark klaar.

Het stationsplein Holendrecht is opgehoogd en vernieuwd. De verkeersstromen zijn duidelijker en het plein sluit aan op de nieuwe entree van het ziekenhuis. Het gras is ingezaaid en kleurt straks helemaal groen. Midden mei is het plein helemaal klaar.

Woningen

De Trinity Buildings worden verbouwd tot 133 woningen. Eind mei ontvangen de eerste bewoners hun sleutels en in augustus is het hele project klaar. De bewoners kunnen straks gebruik maken van een gezamenlijke stadstuin, een parkeerkelder voor auto’s en fietsen, en elektrische deelauto’s.

Meer informatie over de verschillende projecten is via de volgende links te vinden: OurDomain: 1.559 woningen; Spoorpark: groene loper langs het spoor; Stationsplein Holendrecht: herinrichting; Trinity: eilandbewoners in Amstel III.